Blogi

Edulugu: Büroojuhatajast personalijuhiks kaasaegsete värbamisvõtetega

IT Talent tiimi jaoks on väga oluline, et kursuse lõpetajad saaksid rakendada koolitusel saadud teadmisi ja oskusi oma igapäevases tööelus. Õpetaja jaoks pole paremat kiitust, kui tema õpilase edukas areng. Üks selline meeldiv tagasiside tuli Elina Suu’lt, kes läbis edukalt Kaasaegse värbamise kursuse. Küsisime Elinat, mis on tema elus pärast kursuse lõpetamist muutunud.

 

 

Elina, räägi natuke oma tööelust. Mis oli sinu algpunkt, kui IT Talent koolitusele tulid?

 

Alustasin professionaalset tööelu Nortali büroojuhatajana ja hiljem olin edutatud vanem-büroojuhataja ametikohale.  Vastutasin kontorite sujuva töö eest, organiseerisin väiksemaid ja suuremaid üritusi ja tegin veel miljon muud asja. Ja nii kaheksa aastat.

 

Praegu töötan MRPeasy-s personalijuht/büroojuhatajana. Firma tegeleb pilvepõhise tootmistarkvara arendusega, mis on mõeldud väikestele ja keskmistele tootjatele.

Minu uus ametikoht eeldab süvitsi personaliga tegelemist, kaasa arvatud inimeste värbamist.

 

Miks sa valisid just IT Talent koolituse?

 

Eelmises ettevõtes jälgisin kõrvalt värbajate tööd. Tol ajal juba sain aru, et see on päris keeruline töö, mis nõuab spetsifilisi teadmisi ja oskusi. Kuna aga mul puudus kogemus, siis otsustasin ennast harida ja otsida häid õppimisvõimalusi. Oma tuttavatelt värbajatelt uurisin, mis koolitust nad soovitaksid ja vastuseks sain, et IT Talent värbamise koolitus.

 

Millised olid Sinu ootused koolitusele ja kas need said täidetud?

 

Peamine ootus koolituselt oli mul saada paremini aru, mis on tänapäevase värbaja töö ja tõsta ka oma teadmisi personalitöös kasutatavate kaasaegsete meetodite ning vahendite osas. Nii sai otsustatud proovida IT Talenti värbamiskoolitust.

 

Koolitus oli väga asjalik! Kõige rohkem meeldis mulle, et see ei olnud puhtalt teoreetiline vaid rohkem praktiline. Koolitajad on pädevad ja igapäevaselt tegelevad või on tegelenud värbamisega kõrgel tasemel. Kursus on päris intensiivne, uut on palju, aga koolitajad on nii heatahtlikud ja inspireerivad, et mul oli motiveeritust ja huvi koolituse lõpuni. Jäi meelde kurikuulus Kahoot, aga ei taha liiga palju spoilida :)

 

Räägi, kuidas muutusid Sinu töötulemused, enesekindlus jne?

Minu jaoks on väga tähtis see, et peale koolituse läbimist ei karda ma teha vigu. Kursusel olen saanud väga palju praktilisi materjale, mida kasutan oma igapäevases töös ja mis teevadki elu lihtsamaks. Näiteks enam ei torma kohe kirjutama vaid nö mõõdan seitse korda ja siis lõikan.

Ma ei lähe nüüd enam liiga stressi, kui kandidaadilt pole mu kirjale vastanud. Saan aru, et kandidaatide vastuseid mõjutavad väga paljud tegurid. Minu kiri võib olla megahea, kuid võis olla vale aeg kirjutamiseks.
Töötulemused muutusid sedasi, et nüüd oskan leida väga sobivaid kandidaate, kes reaalselt ka vastavad.

Ja mis on veel minu jaoks väga oluline, et isegi 1,5 kuud pärast koolituse läbimist saan ma küsida nõu koolitajatelt, kes hea meelega aitavad, suunavad ja soovivad edu.

 

 

Kas soovitaksid koolitust teistele?

 

Soovitaksin seda koolitust väga! Esiteks saad palju teadmisi ja materjale juurde. Teiseks, kuna IT Talent´i nimi on Eestis tuntud, siis võid saada tööd värbajana. Kolmandaks, saad endale juurde võrgustiku ja saad aru, et sa pole üksinda võitleja. Isegi kui otsite sama töötajat, siis mõistad teiste värbajate mõtteid ja tundeid.

 

Olla hea värbaja on lihtne, kui sind toetab tugev professionaalne oskus. Ole aktiivne ja teadmishimuline ning ära karda õppida alati midagi uut! IT Talent saab Sind aidata! Koolitustest loe rohkem siin.

Viimati uuendatud: 22.01.2022